PSIXOLOGIYADA DEFEKTALOGIYANI O‘RNI: NUTQNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Muladjanova Mohitabonu (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA O‘zbek tilida: Ushbu maqolada psixologiya va defektologiya fanlarining o‘zaro aloqasi, ayniqsa nutq rivojlanishidagi defektologik metodikalar va psixologik yondashuvlar o‘rganiladi. Bolalarda nutq buzilishlarining kelib chiqish sabablari, ularning psixik rivojlanishiga ta’siri va individual yondashuv asosida tuzilgan nutqni rivojlantirish metodikalari tahlil qilinadi. Maqolada logopedik mashg‘ulotlarning samaradorligi, defektologning psixologik diagnostikadagi roli, shuningdek, nutq buzilishlarini bartaraf etishdagi ilg‘or amaliy uslublar yoritiladi.