ATMOSFERA IFLOSLANISHI VA UNING OQIBATLARI - Ergasheva Maftuna Shodmonqul qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada atmosfera ifloslanishining asosiy sabablari, ifloslantiruvchi manbalar, global va mintaqaviy miqyosdagi oqibatlari chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, inson salomatligiga, ekologik muhitga va iqlim o‘zgarishlariga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada shuningdek, ekologik muhofaza, qonunchilik, xalqaro hamkorlik va ifloslanishga qarshi kurashish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.