BOSHLANGʻICH SINF ONA TILI DARSLARIDA INTERAKTIV USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Yashinova Shahzoda To’lqin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf ona tili darslarida interaktiv usullardan foydalanishning samaradorligi yoritilgan. Interaktiv metodlar oʻquvchilarning dars jarayonida faol ishtirok etishini taʼminlab, ularning mustaqil fikrlashi, muloqotga kirishish qobiliyati va til madaniyatini shakllantirishga xizmat qiladi. Maqolada “Aqliy hujum”, “Klaster”, “Insert”, “Savol-javob”, “Juftlikda ishlash” kabi usullarning amaliy qo‘llanishi misollar asosida ko‘rsatib beriladi. Tadqiqot davomida interaktiv usullarning dars sifati va oʻquvchilarning bilim samaradorligiga ijobiy taʼsiri tahlil qilinadi hamda metodik tavsiyalar beriladi.