TEZKOR VA TO‘G‘RI AXBOROT — JURNALISTNING ENG MUHIM VAZIFASI - Abdiyeva Sarvinoz Shoyimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada jurnalistikaning asosiy prinsiplaridan biri — axborotning to‘g‘riligi va tezkorligi masalasi chuqur tahlil qilinadi. Bugungi axborot jamiyatida tezlik va aniqlik omillari o‘zaro bog‘liq holda jurnalist kasbining asosiy mezonlariga aylangan. Maqolada to‘g‘ri axborot yetkazish bilan birga tezkorlikka intilish o‘rtasidagi muvozanat, bu ikki omilning zamonaviy ommaviy axborot vositalaridagi aks etishi, shuningdek, noto‘g‘ri va tekshirilmagan xabarlarning ijtimoiy ongga salbiy ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda jurnalist kasbining axloqiy-me’yoriy mezonlari, faktni tekshirish tamoyillari, feyk axborot tahdidi va axborot madaniyatining ahamiyati haqida ham fikr yuritiladi. Maqola so‘ngida tezlikka emas, haqiqatga asoslangan jurnalistika muhimligi asoslab beriladi.