QISQA KO’PAYTIRISH FORMULALARINI GEOMETRIK METOD ASOSIDA TUSHUNTIRISH - Rizayeva Bahoroy Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qisqa ko’paytirish formulalari geometrik metod asosida tushuntiriladi. Bu metod maktab o’quvchilariga qisqa kopaytirish formulalarini yodda saqlashda va bu formulalarning qiziqarli bo’lishida dars jarayoniga barcha o’quvchilarni jalb qilishda muhim ro’l o’ynaydi . Maqola o‘qituvchilar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, matematika darslarida geometrik metodlardan samarali foydalanishga yo‘naltirilgan. Annotation: This article explains the formulas of special products (short multiplication formulas) using a geometric method. This method plays an important role in helping school students memorize these formulas and making the lesson more engaging, thereby involving all students in the learning process. The article is intended for teachers and is aimed at promoting the effective use of geometric methods in mathematics lessons. Аннотация: В данной статье формулы сокращённого умножения объясняются на основе геометрического метода. Этот метод играет важную роль в запоминании формул учащимися и делает процесс обучения более увлекательным, привлекая всех учеников к уроку. Статья предназначена для учителей и направлена на эффективное использование геометрических методов на уроках математики.