MATEMATIKA DARSLARIDA ZAMONAVIY DASTURLARDAN FOYDALANISH - Rizayeva Bahoroy Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada matematika darslarida zamonaviy raqamli texnologiyalar va interaktiv dasturlardan – xususan GeoGebra, WolframAlpha va asosan Desmos dasturlaridan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Ushbu vositalar orqali darslar samaradorligi ortadi, o‘quvchilar mavzuni chuqurroq tushunadi va matematikani vizual, interaktiv tarzda o‘rganish imkoniyatiga ega bo‘ladi. Maqola o‘qituvchilar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, ularni raqamli vositalardan foydalanishga rag‘batlantirishga qaratilgan.