O‘TKIR QORIN SINDROMIDA DIFFERENSIAL TASHXIS VA SHOSHILINCH JARROHLIK TAKTIKASINING AMALIY JIHATLARI - Shonazarov Samandar Oybek oʻgʻli; Jo‘rayev Jasur Nurali o‘g‘li; Jabbarova Risolat Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘tkir qorin sindromi zamonaviy tibbiyotda muhim va murakkab klinik holatlardan biridir. Bu sindrom ko‘plab kasalliklarning umumiy belgisi bo‘lib, qorin bo‘shlig‘ida keskin og‘riq va boshqa simptomlar bilan namoyon bo‘ladi. O‘tkir qorin sindromining asosiy muammosi uning sabablarini tez va aniq aniqlash qiyinligidir, chunki bu sindrom turli tizimlarning kasalliklarida yuzaga kelishi mumkin. Shu sababli, differensial tashxis jarayoni va shoshilinch jarrohlik taktikasining amaliy jihatlari stomatologiya, terapiya va jarrohlik sohasida katta ahamiyatga ega hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘tkir qorin sindromida tashxis qo‘yish va davolashning amaliy jihatlari haqida ma’lumotlar berilgan.