ZO‘RAVON OTA-ONALARNING FARZANDLARIGA TA’SIRI: KRIMINOGEN MUHIT SIFATIDA OILA - ALLAMBERGENOV ISLAMBEK SADATDINOVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada oila doirasida sodir etilayotgan zo‘ravonlik holatlari, xususan, ota-onalarning farzandlarga nisbatan ko‘rsatayotgan jismoniy va ruhiy bosimlari kriminologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Farzandlarning ruhiy holati, ijtimoiy xulqi va kelajakdagi jinoyatchilikka moyilligi aynan oiladagi zo‘ravonlik muhiti bilan chambarchas bog‘liq ekani ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib o‘tiladi. Shuningdek, zo‘ravon oilaning bolada qanday ijtimoiy-psixologik oqibatlar qoldirishi, uning jamiyatdagi integratsiyasiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ham yoritilgan. Maqolada ushbu muammoning oldini olishda huquqiy, pedagogik va psixologik yondashuvlar taklif etiladi.