BUXORO AMIRLIGI IJTIMOIY-SIYOSIY TUZUMI VA UNING INQIROZI SABABLARI - Jaxongir Rustamaliyev Fakhriddin o‘g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola Buxoro amirligining ijtimoiy-siyosiy tuzilishi va uning inqirozi sabablarini chuqur tahlil qiladi. Amirlikning XVIII asr oxiridan XX asr boshlariga qadar boʻlgan davrdagi ichki boshqaruv tizimi, iqtisodiy asoslari, ijtimoiy qatlamlari va tashqi siyosiy bosimlar oʻrganiladi. Maqolada amirlik inqirozining asosiy sabablari, jumladan, ichki ziddiyatlar, maʼmuriy samarasizlik, iqtisodiy turgʻunlik va Chor Rossiyasi ekspansiyasining hal qiluvchi taʼsiri atroflicha yoritiladi.