TABIIY FANLARDA AMALIY VA LABORATORIYA MASHG’ULOTLARINI TASHKILLASH. - Tabiiy fanlar uslub birlashma a'zolari (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tabiiy fanlarda amaliy va laboratoriya mashg‘ulotlarini tashkil etish zamonaviy ta’lim jarayonining muhim tarkibiy qismi hisoblanadi. Bu mashg‘ulotlar nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish, nazariyani yanada chuqurroq anglash va o‘quvchilarning mustaqil tadqiqot olib borish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi. Tabiiy fanlar – biologiya, kimyo, fizika, geologiya va boshqa fanlar sohalarida amaliy mashg‘ulotlarning samarasini oshirish ta’lim sifatini yaxshilashga katta hissa qo‘shadi.