TASVIRIY SAN’AT TUR VA JANRLARI. - Amaliy fanlar uslub birlashma a'zolari (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tasviriy san’at insoniyat madaniyatining eng qadimiy va muhim shakllaridan biri bo‘lib, uning turli ko‘rinishlari va janrlari insonning dunyoni idrok etish, his-tuyg‘ularini ifoda etish va estetik didini rivojlantirishda katta ahamiyatga ega. Tasviriy san’at atamasi keng ma’noda tasvir yaratish san’atini anglatadi, bunda asosiy vosita sifatida chizma, rang, shakl va kompozitsiya ishlatiladi. Bu san’at turi insonga o‘z fikrlarini, qarashlarini, ichki kechinmalarini, tabiat va atrof-muhitga bo‘lgan munosabatini tasvir orqali ifoda etish imkonini beradi. Tasviriy san’atning tur va janrlari ko‘p, har biri o‘ziga xos xususiyatlarga ega, ular orqali inson ruhiyati, madaniyati va tarixiy jarayonlari aks etadi.