DATA SCIENCE VA IQTISODIYOT, MENEJMENT HAMDA MARKETING: O’ZARO BOG’LIQLIK VA KELAJAK ISTIQBOLLARI - Hasanova Bonu Furqatovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Data Science ning zamonaviy biznesning uch muhim yo’nalishi – iqtisodiyot, menejment va marketing sohalari bilan o’zaro chambarchas bog’liqligini ko’rib chiqiladi. Maqolada ma’lumotlarga asoslangan yondashuv iqtisodiy o’sishni bashorat qilish, boshqaruvda to’g’ri qarorlar qabul qilish hamda marketingda har bir mijozning ehtiyojini aniqlashda qanday yordam berishi hayotiy misollar bilan tushuntiriladi. Shuningdek, bu sohalarning birgalikda ishlashi qanday yangi imkoniyatlar yaratishi va kelajakda, xususan, O’zbekistonda qanday istiqbollar mavjudligi haqida so’z yuritiladi.