OPTIKA BO’LIMIGA OID MASALALARNI YECHISH USULLARI - Xolliyev Diyor Navruz o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Bugungi kunda mamlakatimizda ta’lim tizimini rivojlantirishga qaratilayotgan keng ko‘lamli e’tibor yosh avlodni har tomonlama yetuk, mustaqil fikrlovchi va zamonaviy bilimlarga ega shaxs sifatida tarbiyalashga xizmat qilmoqda. Bu jarayonda fizika fanini samarali o‘qitish, xususan, o‘quvchi va talabalar amaliy kompetensiyalarini shakllantirish dolzarb ahamiyat kasb etadi. Amaliy mashg‘ulotlar va masala yechish darslari mazkur kompetensiyalarni rivojlantirishning muhim vositasi hisoblanadi. Shu bilan birga, bunday darslarda, ayniqsa murakkab masalalarni yechishda, talabalarning ayrim qiyinchiliklarga duch kelishi kuzatiladi. Ushbu maqolada optika bo‘limiga oid bir nechta masalaning yechimlari ko‘rib chiqilib, ular orqali talabalarni ushbu mavzudagi murakkabliklarni yengib o‘tishga tayyorlash maqsad qilingan. Ishonamizki, keltirilgan usullar va izohlar optikaga oid masalalarni chuqurroq tushunishga va ularni mustaqil hal qilishga ko‘mak beradi.