BRENDING STRATEGIYASI VA YUZ YARATISHDA RAQAMLI MARKETING NAZARIYALARINING SAMARADORLIGI - JASMINA AVAZBEKOVA (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy biznes muhitida brend yaratish va uni mustahkamlash strategiyalarining o‘rni, ayniqsa, raqamli marketing vositalari yordamida imidj shakllantirish jarayoni tahlil qilinadi. Brending bu mahsulot yoki xizmatni boshqa raqobatchilardan ajratib turuvchi qadriyatlar majmuasi bo‘lib, iste’molchilarda muayyan tasavvur va ishonch uyg‘otadi. Raqamli marketing esa internet, ijtimoiy tarmoqlar, mobil ilovalar, SEO va boshqa texnologiyalar orqali brendni targ‘ib qilishning zamonaviy vositasidir. Maqolada brending strategiyasining asosiy turlari, vizual imidj yaratish tamoyillari va mijozlar bilan ishonchli munosabatlar o‘rnatishda kontent marketingi, email marketing, influencer marketing kabi vositalarning samaradorligi amaliy misollar bilan yoritilgan. Shuningdek, raqamli muhitda brend sodiqligini oshirish yo‘llari, brend monitoringi va tahlil usullari ko‘rib chiqiladi.