EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRIDA ORGAN TO’QIMALARNING FUNKSIONAL HOLATI - Berdimurodova Shaxzoda Yodgor qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotastiya. Mazkur maqola ekologik omillarni tirik organizmning funsional xolatiga ta’siri to’q’risida ma’lumotlar beradi. Atrof muxitda maqsadli ishlatildagan insektisidlar tirik organizmning ximoya to’siq’iga o’ziga xos ta’sir qiladi. Zaiflashagan immun tizimi bunday xujumlarga javob bera olmasligi natijasida turli kasalliklarning rivojlanishi kuzatiladi. Chunki barcha abiotik omillar toksikologik ta’sir usullariga ega. Shunday ta’sirotlarni bartaraf etish uchun sanitariya gigiena tekshiruvlarni muntazam yo’lga qo’yish kerak.