TA’LIM TIZIMINING STRATEGIK BOSHQARUV TIZIMI - Sadikova Zilola Botir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ta’lim tizimini strategik boshqarish zamonaviy ta’lim muassasalarining samaradorligini oshirish uchun muhim omildir. Ushbu maqola ta’lim tizimini strategik boshqarishning nazariy asoslari, jarayonlari va amaliy yondashuvlarini tahlil qiladi. Strategik boshqaruvning asosiy tamoyillari va metodlari, shuningdek, ta’lim tizimida samaradorlikka erishish uchun zarur bo’lgan boshqaruv vositalari ko’rib chiqiladi. Maqolaning maqsadi — ta’lim tizimini strategik boshqarishning ahamiyatini yoritish va bu sohada samarali boshqaruv yondashuvlarini tavsiya etishdir.