XONADA AJRALIB CHIQAYOTGAN NAMLIK MIQDORINI ANIQLASH. - Nuriddinov Sardor Boboyarovich; Abduqodirov Azizbek Abdulaziz o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada xonada ajralib chiqayotgan namlik miqdorini aniqlash masalalari ko‘rib chiqildi. Maqolada namlik tushunchasi, xonadagi namlik manbalari va uning inson salomatligi hamda qurilish materiallariga ta’siri haqida ma’lumot berildi. Shuningdek, namlikni o‘lchash usullari, xonada ajralib chiqayotgan namlikni hisoblash formulalari tahlil qilindi. Odamlar faoliyatidan kelib chiqadigan namlik miqdorini aniq hisoblash orqali ichki mikroiqlimni boshqarish va sog‘lom yashash muhiti yaratish yo‘llari ko‘rsatildi. Maqola nafas chiqarish, ter ajratish va boshqa kundalik jarayonlar orqali ajralib chiqayotgan namlikni o‘lchashga oid nazariy va amaliy bilimlarni jamlagan.