KVANT O’RALAR TUZILISHI - To'xtaboyev Ozodbek Dilshod oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kvant o‘ralar (quantum wells) tushunchasi, ularning yaratilish usullari va zamonaviy texnologiyalardagi ahamiyati yoritilgan. Kvant o‘ralar — bu yarimo‘tkazgichli strukturalarda elektronlar harakatining bir yoki bir nechta yo‘nalishda cheklanishi natijasida hosil bo‘ladigan kvant tizimlaridir. Maqolada kvant o‘ralarni modellashtirish usullari, energiya sathlarining hosil bo‘lishi va amaliy natijalar muhokama qilingan..