RATSIONAL FUNKSIYALARNI INTEGRALLASH - Axmatova Mahliyo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ratsional funksiyalarni integrallashning bir necha usullari keltilgan. Xususan noma’lum koeffitsiyentlar, Xevisayd usuli, differensiallashdan foydalanish, Gorner sxemasi va usuli keltirilgan. Bir nechta ratsional kasrlarni ushbu usullardan foydalanib integralini topish masalalari ko‘rib chiqilgan.