STRATEGIK BOSHQARUV MODELLARINING IXTISOSLASHTIRILGAN MAKTAB TA’LIMI TIZIMIDA QO‘LLASHNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH MEXANIZMLARI - Ashirov Said Anorboyevich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada strategik boshqaruv modellarining ixtisoslashtirilgan maktab ta’limi tizimidagi o‘rni, ularni samarali joriy etishning mexanizmlari va ta’sir omillari yoritilgan. Shuningdek, ilg‘or xalqaro tajribalar asosida milliy tizimda qo‘llash mumkin bo‘lgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Maqolada SWOT tahlil, Balanced Scorecard (muvozanatli ko‘rsatkichlar tizimi), hamda zamonaviy strategik rejalashtirish yondashuvlari tahlil qilinadi.