ZAMONAVIY HAYOTDA MATEMATIK TAFAKKURNING O‘RNI: ALGEBRAIK FIKRLASHNING IJTIMOIY AHAMIYATI - Aralov Oʻtkir Erkin oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy jamiyatda matematik tafakkurning, xususan, algebraik fikrlashning ijtimoiy ahamiyati atroflicha o‘rganiladi. Algebraik fikrlash nafaqat matematik muammolarni yechish, balki kundalik hayotdagi turli vaziyatlarni, ijtimoiy-iqtisodiy jarayonlarni tahlil qilish, muammolarni tizimli hal etish va mantiqiy xulosalar chiqarish uchun muhim vosita ekanligi ta’kidlanadi. Maqolada algebraik fikrlash ko‘nikmalarining shaxsiy moliya boshqaruvi, qaror qabul qilish, texnologik savodxonlik va tanqidiy fikrlashni rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqotda ushbu ko‘nikmalarning zamonaviy kasblarda talab darajasi va ularni o‘quv jarayonlarida shakllantirish bo‘yicha takliflar keltiriladi. Maqola zamonaviy taʼlim tizimiga, tadqiqotchilarga va keng kitobxonlar ommasiga mo‘ljallangan bo‘lib, unda matematik tafakkurning ijtimoiy hayotdagi amaliy qiymati ochib berilgan.