DISGRAFIYALI BOLALAR BILAN ISHLASHDA LOGOPEDIK KORREKSIYANING ASOSIY USULLARI - Xaliyarova Zilola Muxitdin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan yozma nutq buzilishi — disgrafiya va uni tuzatishda logopedik korreksiyaning asosiy usullari tahlil qilinadi. Disgrafiya bolalarning o‘quv jarayoniga, xususan, savod o‘rganish va muloqot qobiliyatiga salbiy ta’sir ko‘rsatadigan muhim nutqiy buzilishlardan biridir. Maqolada logopedik tashxis qo‘yish jarayoni, korreksion mashg‘ulotlar mazmuni, individual yondashuv tamoyillari va samarali uslubiyotlar yoritib beriladi. Shuningdek, yozuv faoliyatini shakllantirishga qaratilgan maxsus mashqlar, grafik diktantlar, fonematik eshituvni rivojlantirish bo‘yicha topshiriqlarning ahamiyati ochib beriladi. Amaliy tajribalar va ilmiy yondashuvlar asosida logopedik yordamning ijobiy natijalari ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola maktab logopedlari, defektologlar hamda shu sohada tadqiqot olib borayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.