MADANIY NUTQ VA UNI SHAKLLANTIRUVCHI ASOSIY SIFATLAR - Parpiyeva Shohsanam Olimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola madaniy nutq tushunchasini va uni shakllantiruvchi asosiy sifatlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Madaniy nutq jamiyatning ma’naviy va madaniy taraqqiyotining muhim ko‘rsatkichi sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada nutq madaniyatining me’yoriy, kommunikativ va axloqiy jihatlari tahlil qilinadi, ushbu sifatlarning O‘zbekiston Respublikasining davlat tilida qo‘llanilishi va ta’lim tizimidagi o‘rni muhokama qilinadi. Maqola yosh avlodda madaniy nutqni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar bilan yakunlanadi.