MALAKA OSHIRIRISH JARAYONIDA TYUTORLAR KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Ubaydullayev Zuxriddin Botirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tyutorlik va murabbiylik tushunchalarining Oʻzbekiston va xalqaro miqyosdagi ilmiy tadqiqotlardagi ta’riflari tahlil qilinadi. Maqolada A. Asqarov, A. Ibraymov, O. I. Vitvar, shuningdek, G. Lyuis va Makedoniyalik olimlar guruhi (Petrovska Sonja, Sivevska Despina, Popeska Biljana, Runcheva Jadranka) kabi olimlarning qarashlari koʻrib chiqiladi. Zamonaviy ta’limda murabbiylikning ahamiyati, uning yangi formatlari va samaradorlik tamoyillari yoritilgan.