UZUMNING AGROBIOLOGIK KOʻRSATKICHLARI: KASALLIK VA ZARARKUNANDALARGA CHIDAMLILIK - Odilova Mohigul G’olibjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Maqsad:Ushbu tezisning maqsadi uzum navlarining agrobiologik koʻrsatkichlarini, xususan, ularning keng tarqalgan kasalliklar va zararkunandalarga chidamliligini ilmiy asosda tahlil qilishdir. Tadqiqot chidamli navlarni aniqlash, ularning genetik asoslarini oʻrganish va kasallik hamda zararkunandalarga qarshi kurashishda barqaror uzumchilikni rivojlantirish uchun tavsiyalar ishlab chiqishga qaratilgan [1].