O’ZBEKISTONDA YASHIL JAMOAT TRANSPORTLARIDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Hamrayeva Ozoda Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasida yashil jamoat transporti tizimlarining joriy holatini, rivojlanish istiqbollarini va aholining bunday transport turlaridan foydalanish imkoniyatlarini tahlil qilishga bag’ishlangan. Maqolada elektr avtobuslar, tramvaylar, metro tizimi va boshqa ekologik toza transport vositalarining tatbiqi masalalari ko’rib chiqilgan. Xorijiy tajriba tahlili, amaliy tavsiyalar va istiqbolli yo’nalishlar ham muhokama qilingan.