QULAY VA HAMYONBOP YASHIL JAMOAT TRANSPORTLARI - Hamrayeva Ozoda Erkinovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qulay va hamyonbop yashil jamoat transportini rivojlantirishning dolzarb masalalari yoritilgan. Yashil transport turlarining ekologik afzalliklari, aholi salomatligiga ta’siri, iqtisodiy samaradorligi va jamoat transport tizimini takomillashtirish orqali barqaror shahar infratuzilmasini yaratish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda Yevropa va Osiyo davlatlarining ilg‘or tajribalari asosida O‘zbekiston sharoitida qulay va arzon yashil transport tizimini shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.