KOXLEAR IMPLANT VA UNING BOLA HAYOTIDAGI TUTGAN O‘RNI VA AHAMIYATI - Po’latova Iqboloy Azimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа: Ushbu maqola koxlear implantning (KI) bola hayotidagi oʻrni va ahamiyatini keng qamrovli tahlil qiladi. Unda KI texnologiyasining eshitish qobiliyati buzilgan bolalarning hayot sifatiga, nutq va til rivojlanishiga, ijtimoiy-emotsional holatiga va taʼlim olish imkoniyatlariga taʼsiri koʻrib chiqiladi. Maqola KI ning afzalliklari bilan bir qatorda, operatsiyadan keyingi reabilitatsiya jarayonining muhimligi, oilaviy yordam va KI dan foydalanishda yuzaga kelishi mumkin boʻlgan qiyinchiliklarni ham oʻrganadi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, KI eshitish qobiliyati cheklangan bolalarning hayotini tubdan oʻzgartirib, ularga jamiyatga toʻliq integratsiyalashish va oʻz tengdoshlari bilan bir xil imkoniyatlarga ega boʻlish imkonini beradi. Maqola mutaxassislar, ota-onalar va KI sohasiga qiziquvchi barcha shaxslarga moʻljallangan.