INTRALIMFATIK IMMUNOTERAPIYANING UZOQ MUDDATLI KLINIK SAMARASI: ADABIYOTLAR TAHLILI ASOSIDA - Alixanov Bobur Shoymurot o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Intralimfatik immunoterapiya (ILIT) — bu allergik rinitni davolashda qo‘llanilayotgan zamonaviy va istiqbolli usullardan biri bo‘lib, qisqa muddatli davo kursi orqali uzoq muddatli klinik natijalarga erishish imkonini beradi. Xalqaro klinik tadqiqotlar tahliliga ko‘ra, ILIT terapiyasi natijasida bemorlarda simptomlar sezilarli darajada kamayadi, antihistaminik preparatlarga ehtiyoj qisqaradi, remissiya muddati 3-5 yilgacha saqlanadi. Intralimfatik immunoterapiya natijasida shakllanadigan immun javob T-hujayralarning regulyator faoliyati va IgG4/IgE nisbatining immun tolerantlik tomon siljishi orqali tavsiflanadi.. ILIT samaradorligi va xavfsizligi bo‘yicha to‘plangan dalillar ushbu usulni uzoq muddatli allergen immunoterapiya strategiyasiga aylantirmoqda.