MAVZU: “ONLAYN AXBOROT MAYDONIDA SUV MUAMMOLARI TALQINI: O‘ZBEKISTON OAVLARIDA MATN, INFOGRAFIKA, VIDEO VA FOTOMATERIALLAR ORQALI YORITILISH TAHLILI” - Saburova Malika Munavarovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Globallashuv jarayonida suv resurslari muammosi nafaqat ekologik, balki ijtimoiy-siyosiy, iqtisodiy va madaniy omil sifatida ham dolzarb mavzuga aylanmoqda. O‘zbekiston OAVlari onlayn axborot maydonida ushbu masalani keng yoritib, turli kommunikativ vositalardan foydalanmoqda. Mazkur tezisda suv muammolarining O‘zbekiston onlayn OAVlarida qanday mavzularda aks ettirilishi, ularni yoritishda qo‘llanilgan formatlar – matn, infografika, video hamda fotogalereyalar tahlil qilinadi. Shuningdek, texnik va vizual yechimlar, ularning auditoriyaga ta’siri hamda kommunikativ samaradorligi baholanadi. O‘rganish jarayonida OAV materiallari tanqidiy tahlil qilinib, ularning axborot yetkazish darajasi, vizualizatsiya usullari va ijtimoiy muhokamalarga ta’siri ko‘rib chiqildi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, suv tanqisligi muammosi aksariyat hollarda iqlim o‘zgarishi, ekologik xavfsizlik va ichimlik suvi ta’minoti bilan bog‘liq mavzularda yoritilgan bo‘lib, infografika va videomateriallar esa mavzuni vizual jihatdan yanada ta’sirchan qilib taqdim etishda muhim o‘rin egallaydi.