MATEMATIKA O‘QITISH METODIKASI FANINI "KONSEPTUAL XARITALAR" METODI YORDAMIDA O‘QITISHNI TASHKIL ETISH - Kenjayeva O‘g‘iloy Raxmat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada matematika o‘qitish metodikasi fanini samarali tashkil etishda “konseptual xaritalar” metodidan foydalanishning afzalliklari yoritilgan. Konseptual xaritalar talabalarning mavzuni chuqur anglashiga, asosiy tushunchalarni o‘zaro bog‘lay olishiga va ularni amaliy jarayonda qo‘llashiga yordam beradi. Maqolada metodning nazariy asoslari, uni qo‘llash bosqichlari hamda o‘quvchilarning ijodiy va tanqidiy fikrlashini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, konseptual xaritalardan foydalanish dars samaradorligini oshirishi, bilimlarni tizimlashtirish va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim vosita ekanligi isbotlab berilgan.