KURASH - MILLIY MEROS VA JISMONIY RIVOJLANISH OMILI SIFATIDA - To‘rayev Farrux Xakim o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kurash sport turining tarixi, uning jismoniy va ma’naviy tarbiyadagi ahamiyati hamda zamonaviy sport tizimida tutgan o‘rni tahlil etiladi. Ilmiy tahlil asosida kurashning inson organizmiga ta’siri, texnik va taktik tafovutlari, shuningdek, yosh avlodni vatanparvarlik, iroda va mas’uliyat tuyg‘usi asosida tarbiyalashdagi o‘rni ko‘rsatiladi. Kurashning sport sohasida rivojlanish tendensiyalari va uni xalqaro miqyosda ommalashtirish imkoniyatlari ham yoritiladi.