FUTBOLCHILAR ORASIDA MUSHAK TO‘QIMALARI TIKLANISHINING INDIVIDUAL XUSUSIYATLARI (BIOLOGIK KO‘RSATKICHLAR ASOSIDA). - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada professional futbolchilarda mushak to‘qimalarining tiklanish jarayoni individual biologik xususiyatlar asosida o‘rganilgan. Kreatin kinaza, laktat, testosteron/kortizol nisbati kabi ko‘rsatkichlar mushak tiklanishiga ta’sir etuvchi omillar sifatida tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari har bir sportchining organizmiga mos individual tiklanish dasturlarini ishlab chiqish zarurligini ko‘rsatadi.