JISMONIY MASHQLAR YURAK-QON TOMIR TIZIMIGA TA’SIRI: 18–25 YOSHLI TALABALAR MISOLIDA. - Burxonov Bahodir Hayotovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur tadqiqot 18–25 yoshli talabalar orasida jismoniy mashqlar yurak-qon tomir tizimiga qanday ta’sir ko‘rsatishini o‘rganishga qaratilgan. Tajriba asosida yurak urish tezligi, qon bosimi va jismoniy chidamlilik holati aniqlanib, muntazam jismoniy faollik yurak-qon tomir salomatligini yaxshilashi tasdiqlandi.