MAVZU: “EMOTSIONAL INTELLEKT VA SHAXSLARARO MULOQOTDA ISHONCHLILIKNI ANIQLASH OMILLARI” - Nabijonov Nodirbek Ravshanbek o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada emotsional intellektning shaxslararo muloqot jarayonida yashirin emotsiyalarni anglashdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Emotsional intellekt shaxsning o‘z emotsiyalarini boshqarishi, boshqalarning hissiyotlarini to‘g‘ri talqin qilishi va muloqotda samimiylikni baholash imkoniyatlarini oshirishi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, emotsional intellekt darajasi yuqori bo‘lgan shaxslarning muloqotdagi ishonchliligi, yolg‘on signallarni sezish qobiliyati va ijtimoiy munosabatlarda samaradorligi ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Tadqiqot psixologik kuzatuvlar, suhbatlar hamda nazariy tahlillarga asoslanadi.