RIVOJLANMAGAN HOMILADORLIK: SABABLARI VA BARTARAF ETISH USULLARI - Sulaymonova Madina Shuxrat qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada rivojlanmagan homiladorlik tushunchasi, epidemiologiyasi, asosiy etiologik omillari, klinik ko‘rinishlari, diagnostika usullari va bartaraf etish choralarining ilmiy asoslari yoritilgan. Maqolada ushbu holatning ayol salomatligiga ta’siri, psixologik oqibatlari hamda profilaktika choralari tahlil qilinadi. Shuningdek, rivojlanmagan homiladorlikning oldini olishda zamonaviy tibbiy yondashuvlar va sog‘lom turmush tarzining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan.