SAID AHMADNING "UFQ" ROMANIDAGI OBRAZLAR TALQINI - Ahmadjonova So'najon Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annatatsiya: Said Ahmadning "Ufq" romani oʻzbek adabiyotida yetakchi oʻrin tutuvchi asar boʻlib, unda insonning ichki dunyosi, maʼnaviy qidiruvlari va hayotdagi turli toʻqimali mavzular chuqur badiiy uslubda ifodalangan. Roman qahramonlari orqali muallif insonning ijtimoiy, psixologik va falsafiy muammolarini koʻtarib, ularning shaxsiy va ijtimoiy oʻzgarishlarini tasvirlaydi. Asarda "ufq" (koʻzgu) ramzi orqali inson ongi, haqiqatni anglash va oʻzini oʻrganish kabi mavzular yoritiladi. Qahramonlarning obrazlari tahlil qilinganda, ularning har biri muayyan ijtimoiy yoki maʼnaviy jihatlarni ifodalovchi timsollar sifatida namoyon boʻladi. Said Ahmad badiiy mahorati bilan qahramonlarning ruhiy kechinmalari, dialoglari va harakatlari orqali oʻquvchiga hayotning murakkab tomonlarini anglash imkonini beradi.