DUNYO AMALIYOTI VA O‘ZBEKISTON BARQAROR RIVOJLANISHDA KAMBAG‘ALLIKNI QISQARTIRISH: TAHLIL VA ISTIQBOLLAR - Namozov Sadulla Namozovich; Sh. Sherjonov (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Maqolada dunyo tajribasi va Oʻzbekistonning kambagʻallikni kamaytirish boʻyicha olib borayotgan islohotlari tahlil qilinadi. Kambagʻallikni kamaytirish masalasida global miqyosdagi yondashuvlar, muvaffaqiyatli tajribalar, jumladan, Xitoy, Hindiston, Janubi-Sharqiy Osiyo davlatlarining yutuqlari oʻrganilgan. Oʻzbekistonning ijtimoiy siyosatidagi yangi tashabbuslar, jumladan, oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish, bandlikni taʼminlash, taʼlim va sogʻliqni saqlash sohasidagi dasturlar va ijtimoiy yordam mexanizmlarining samaradorligi tahlil qilingan. Shuningdek, kambagʻallikni kamaytirishga qaratilgan siyosatning istiqbollari va amalga oshirilishi lozim boʻlgan chora-tadbirlar boʻyicha xususiy taklif va tavsiyalar berilgan.