KONSTITUTSIYADA INSON HUQUQLARINI OʻRGANISH HAMDA FUQAROLARNING IJTIMOIY, SIYOSIY VA IQTISODIY HUQUQLARINI HIMOYA QILISHNING MUHIM VAZIFALARI - Kulmuratova Suale (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Demokratik fuqorolik jamiyatni qurishni maqsad qilib qo’ygan har qanday davlatning demokratlashuviga xos xususiyatlarni ko’rsatuvchi shartlaridan biri-inson huquq va erkinliklarining qonunlarda to’liq belgilanishi hamda ularning ta’minlanishi uchun shartsharoitlarning yaratilishi bilan belgilanadi. O’zbekistonda huquqiy demokratik davlatni qurishdan asosiy maqsad – ushbu davlatda yashovchi har bir fuqoroning huquq va erkinliklarini to’la ta’minlashdan iboratdir.