TIL MADANIYATI VA NUTQ MADANIYATI: ZAMONAVIY JAMIYATDA AHAMIYATI - Yolchiyev Kamronbek (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu tezis til madaniyati va nutq madaniyatining zamonaviy jamiyatdagi o‘rnini va ahamiyatini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Unda til madaniyatining til tizimining sof me’yorlarini saqlashdagi roli hamda nutq madaniyatining shaxsning kommunikativ mahorati va ijtimoiy muvaffaqiyatidagi hal qiluvchi ahamiyati yoritiladi. Tadqiqotda ushbu ikki tushuncha o‘rtasidagi farq va o‘zaro bog‘liqlik nazariy jihatdan asoslanib, empirik misollar bilan boyitilgan. Tezisda til madaniyatining bugungi axborotlashgan jamiyatda, ayniqsa, ijtimoiy tarmoqlar va ommaviy axborot vositalarida yuz berayotgan o‘zgarishlari, ularning nutq madaniyatiga ko‘rsatayotgan ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Shuningdek, yaxshi nutq madaniyatiga ega bo‘lishning shaxsiy va professional rivojlanishdagi roli haqida xulosalar beriladi.