ABDULLA AVLONIY- JADIDCHILIK HARAKATINING YORQIN VAKILI FAOLIYATIGA NAZAR. - To'ychiyeva Aqida Abram qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Abdulla Avloniyning jadidchilik harakatidagi o‘rni, faoliyati va yutuqlari tahlil qilinadi. Avloniyning o‘z zamonasida ta education, madaniyat va ijtimoiy masalalarga bo’lgan yondashuvi alohida e’tiborga sazovor. U jadidchilik harakatining yorqin vakili sifatida, o‘quv dasturlarini, yangi pedagogik yondoshuvlarni joriy etish va milliy o‘zlikni anglashda muhim rol o‘ynagan. Uning asarlari va faoliyati ortida yotgan g‘oyalar, o‘zbek jamiyatining rivojlanishida qanday ta’sir ko‘rsatganini va milliy madaniyatni ulug‘lashdagi ahamiyatini aks ettiradi.