TRIGOOMETRIK TENGLAMALARNI GRAFIK USULDA YECHISH - Abdufayozov Jaxongir Faxriddin oʼgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Trigonometrik tenglamalarni grafik usulda yechish - bu matematik muammolarni hal qilishning qiziqarli va samarali usullaridan biridir. Trigonometriya, burchaklar va ularning funksiyalari bilan bog’liq bo’lgan matematik bo’limdir. Trigonometrik tenglamalar, odatda, sinus, kosinus, tangens va boshqa trigonometrik funksiyalarni o’z ichiga oladi. Grafik usul esa bu tenglamalarni grafik ko’rinishda tasvirlab, ularning yechimlarini vizual ravishda aniqlash imkonini beradi.