INTEGRALLAR VA ULARNING IQTISODIY MASALALARGA TATBIQLARI - Abdulloyev Amrullo Narzullo o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Integrallar matematikada muhim bir tushuncha bo’lib, ular ko’plab sohalarda, jumladan, iqtisodiyotda ham qo’llaniladi. Integrallar yordamida turli funksiyalarni, masalan, talab va taklif funksiyalarini, xarajatlar va daromadlarni tahlil qilish mumkin. Iqtisodiyotda integrallarni qo’llash orqali biz iqtisodiy jarayonlarni chuqurroq tushunishimiz, ularni modellashtirishimiz va kelajakdagi iqtisodiy holatlarni prognoz qilishimiz mumkin. Ushbu maqolada integrallar va ularning iqtisodiy masalalarga tatbiqlari haqida ma’lumotlar berilgan.