DIFFERENSIAL TENGLAMALAR VA ULARNING MAXSUS YECHIMLARI - Abdulloyev Amrullo Narzullo o'g'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Differensial tenglamalar matematikada va fizika, muhandislik, iqtisodiyot kabi sohalarda keng qo’llaniladigan muhim vositadir. Ular bir yoki bir nechta o’zgaruvchilarning o’zaro bog’liqligini ifodalaydi va ko’plab jarayonlarni, masalan, harakat, o’zgarish va o’sish kabi hodisalarni matematik jihatdan modellashtirishga imkon beradi. Differensial tenglamalar, asosan, ikki turga bo’linadi: oddiy differensial tenglamalar va qisman differensial tenglamalar. Oddiy differensial tenglamalar bitta o’zgaruvchini o’z ichiga oladi, qisman differensial tenglamalar esa bir nechta o’zgaruvchilarni o’z ichiga oladi.