ISAJON SULTONNING “MA’SUMA” ROMANI TAHLILI - Rustamova Aziza Komiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada XX asrdagi siyosiy harakatlar, o‘zbek teatirining shakllanishi va maqsadi o‘sha davr yozuvchilarining holati ushbu ramon talqinida o‘rganiladi. Mazkur romanda tariximizning ”jadidlik” deb atalgan eng murakkab davri hamda birinchi o‘zbek aktrisasi M’asuma Qoriyevaning fojiyali taqdiri hikoya qilinadi.