QORA TUYNUKLAR VA FAZOVIY VAQTNING BUZILISHI - Bektemirova Robiya Sherali qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada qora tuynuklarning fizik xossalari, ularning hosil bo‘lishi va turlari, fazo-vaqtning ta’siri, shuningdek, ilmiy kuzatishlar batafsil yoritiladi. Qora tuynuklarning vaqt kengayishi, fazo egriligi haqida tushuntirishlar beriladi. Zamonaviy teleskoplar va LIGO kabi detektorlar orqali qora tuynuklarning mavjudligi qanday isbotlanganligi haqida ham so‘z yuritiladi.