UYQUSIZLIKNING SALBIY OQIBATLARI - Mirzayeva Ro'zaxon (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Uyqu inson hayotining muhim qismidir. U nafaqat jismoniy, balki ruhiy salomatlikni ham ta’minlaydi. Uyqu davomida organizm tiklanadi, energiya to’playdi va kun davomida to’plangan stressni yengillashtiradi. Biroq, ko’pchilik odamlar zamonaviy hayotning shovqin-suroni, stress va harakatlaridan kelib chiqib, uyquga yetarlicha e’tibor bermaydilar. Natijada, uyquning yetishmasligi yoki sifatsiz uyqu ko’plab salbiy oqibatlarga olib kelishi mumkin. Ushbu maqolada uyqusizlikning salbiy ta’sirlari haqida ma’lumotlar berilgan.