XALQ OG’ZAKI IJODINING AHAMIYATI - Komilova Shahzoda; Abdullayeva Dilrabo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Xalq og’zaki ijodi insoniyat tarixining ajralmas qismi bo’lib, u xalqning madaniyati, an’analari, urf-odatlari va dunyoqarashini ifodalaydi. Bu ijod turi avloddan avlodga o’tib, xalqning hissiyotlari, fikrlari va tajribalarini saqlab qoladi. Xalq og’zaki ijodi asosan qissa, afsona, doston, maqol va matallar, xalq qo’shiqlari va raqslar kabi turlarga bo’linadi. Har bir xalqning o’ziga xos og’zaki ijodi mavjud bo’lib, bu ijodlar xalqning hayoti, urf-odatlari va qadriyatlarini aks ettiradi.