ABDURAUF FITRAT MA’RIFIY PEDAGOGIK QARASHLARI - Doniyorova Durdona Sarvar qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola o‘rta osiyolik taniqli jadid mutafakkiri Abdurauf Fitratning ma’rifiy qarashlari va uning ijtimoiy-falsafiy dunyoqarashi yoritilgan. Fitratning milliy taraqqiyot, ma’naviy barkamollik va maorifning isloh etilishiga qaratilgan g‘oyalari har taraflama tahlil qilingan. Uning ijtimoiy taraqqiyotda islomning modernizatsiyasi, dunyoviy bilimlarni targ‘ib etish va xalqning ilmiy- siyosiy bilimlarini oshirish borasidagi intilishlari asosiy mavzuga aylangan.Fitratning «Rahbari najot» asari misolida u O‘zbekiston xalqining ma’rifat yo‘lidagi kurashlarini tarixiy va falsafiy asoslab berilgan.