XITOZAN VA SUT ZARDOBI BILAN OZIQLANTIRILGAN BROYLER JOʻJALARINING BIOKIMYOVIY KOʻRSATKICHLARI. - Feruz Nizomiddinovich Toshboyev; Meliyev Sanjarbek Iskandar o’g’li; Shokirov Shahzod Fayzullo o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotasiya: Prezidentimizning “2016-2020 yillarda qishloq xoʻjaligini yanada isloh qilish va rivojlantirish chora tadbirlari toʻgʻrisida”gi PQ 2460-sonli qarori va shu qaror ijrosi yuzasidan qabul qilingan chora – tadbirlar dasturining ijrosini ta’minlash barcha soha mutasaddilari, shuningdek chorvachilik va parrandachilik tarmoqlarida faoliyat koʻrsatuvchi mutaxassislarning zimmasiga ham muhim vazifani yuklaydi. Bizga malumki respublikamizda parrandachilik (tovuqchilik yoʻnalishi) ning keyingi yillarda yuqori suratlarda rivojlanmoqda shu boisdan tadqiqotlarimiz oʻrganilishi jadallashmoqda. Respublikamizda shu davrgacha Xitozanga boyitilgan sut zardobi bilan oziqlantirganda tovuqchiik yoʻnalishida ilmiy tadqiqotlar olib borilmagan.